Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide

de Sidy in Prajituri, 12 Mai 2011 | 5257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1, 2 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 50 ml unt topit sau ulei
  • sare
  • 700 ml lapte caldut
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 2 albusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de lingurita scortisoara
  • 100 g stafide
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide:

Intr-un bol se pune drojdia faramitata cu putin zahar si 5o ml lapte caldut , apoi se lasa la dospit pina creste bine. In bolul in care vom framanta aluatul punem faina cernuta, ouale intregi, zaharul, 1/2 vanilie, 1/2 din coaja de lamaie si drojdia crescuta. Incepem sa framantam si adaugam incet untul topit si laptele caldut, framantind in continuare pina se dezlipeste aluatul de marginile bolului. Acoperim bolul si lasam aluatul la cald sa dospeasca pina isi dubleaza volumul.

Intre timp preparam umplutura. Stafidele le acoperim cu putina apa in care am pus putina esenta de migdale sau de care preferati voi. Branza, zaharul , 1/2 din vanilia ramasa si din coaja de lamaie, scortisoara si stafidele inmuiate le amestecam bine. Albusurile le batem spuma si le adaugam apoi la branza invartind cu grija de sus in jos pina se incorporeaza intreaga cantitate de branza.

Luam aluatul dospit, il punem pe o suprafata data cu faina , il inpartim in doua si il intindem o bucata cam de 1, 5 cm grosime si cealalta bucata o facem suluri subtiri. Intr-o tava ( 40 x40 cm)captusita cu hartie de copt punem aluatul intins , peste el asezam branza nivelata uniform pe toata suprafata si deasupra ei aranjam sulurile de aluat ca in imaginile prezentate.

Ungem cu galbenus deasupra sulurile si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade C pina se rumeneste frumos deasupra prajitura, 50-60 de minute, functie de cuptor..

Lasam prajitura sa se raceasca apoi o putem taia si aranja pe platou. Sunt sigura ca papilele voastre gustative vor fi incantate de gustul acestei prajituri.... Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechino